איך לשמור על קשר במהלך עבודה בחול?

Twitter Share This Facebook Send to friend
איך לשמור על קשר במהלך עבודה בחול?

נסיעה לחוץ לארץ למטרת עבודה - לא משנה אם זה לארצות הברית, גרמניה, נמיביה או אוסטרליה - היא אירוע משמח ומגניב. אם הגעתם לפה, אתם ודאי בדרך לעבודה שכזו, ובמקביל עסוקים ברשימת המשימות האין סופיות שקשורות בלעזוב את ישראל לתקופה כזו או אחרת, וכמובן: במסיבות הפרידה שלא נגמרות מהחברים ומהמשפחה.

 
זה נכון שלא תצליחו לשמור על קשר עם כל הנוכחים במסיבות הללו, אבל עם חלקם - המשפחה המצומצמת או החברים הקרובים ביותר - בטוח תשמרו על קשר די קבוע. אם הייתם טסים לפני 20 שנה לעבודה בחו"ל, הייתם צריכים להסתפק באיגרת אוויר או בשיחת טלפון שבועית בעלות של משכורת חודשית, אבל היום, במאה ה-21 ובעידן הרשתות החברתיות והסמארטפונים, הרבה יותר קל לשמור על קשר עם כל מי שאתם רוצים. רגע לפני שאתם רצים להמשך הסידורים שלכם, הרשו לנו להציע לכם כמה דרכים ממש מוצלחות לשמור על קשר במהלך עבודה בחו"ל. 
 
לעדכן את כולם במכה אחת
 
הדרך הפשוטה לעדכן חברים ומשפחה במה שלומכם, לתאר להם את שגרת היום שלכם, לספר חוויות במהלך עבודה בחו"ל בעגלות או במכירת ציורי שמן, שלא ידאגו "אצלי הכל בסדר", היא כמובן באמצעות הרשתות החברתיות. לא משנה אם תבחרו בפייסבוק, אינסטגרם, טוויטר או כל פלטפורמה אחרת, תמיד תוכלו להעלות תמונה או לספר איך עבר עליכם היום בניכר, כדי שכל מי שמחובר אליכם יתעדכן במצבכם. העלאת סטטוס, תמונה או ציוץ לא ידרשו מכם הרבה מאמץ, ובדרך הזו תוכלו להגיע למספר גדול יותר של חברים ומכרים בבת אחת.
 
אפשר שניה לדבר עליי?
 
אם אתם מחפשים דרך שתאפשר לכם להתבטא קצת יותר באריכות מאשר באמצעות מספר מוגבל של תווים, כדאי לכם לשקול את האפשרות לנהל בלוג שיתעד את החוויות שלכם מעבודה בחו"ל, לספר על חייכם בעיר החדשה, את האתגרים בעבודה ואת הכיף שאתם עושים בטיולי סוף השבוע. בבלוג שלכם תוכלו לכתוב הרבה יותר מילים, להעלות תמונות ואולי אפילו תגלו שיש לכם כישרון כתיבה לא רע בכלל. ניהול בלוג אמנם דורש קצת יותר עבודה מאשר לכתוב שורה וחצי, אבל התחושה בסופו של פוסט מתגמלת הרבה יותר.
 
לאנשים החשובים ביותר
 
בתוך כל רשימת החברים שלכם ובין כל בני המשפחה, בטוח יש כמה שאתם נוהגים להתראות ולדבר איתם באופן קצת יותר צפוף, ובוודאי תרצו לשמור איתם על קשר ברמה אישית יותר. לטובת כל אותם VIP של חייכם, אתם יכולים לבחור בין כמה אפשרויות: אם אתם רוצים להמשיך לשוחח איתם תוכלו לבחור בין שירותי שיחות חינמיים, כמו Skype או FaceTime (לבעלי מכשירים של אפל), כמו גם בשירותים של WhatsApp, Viber או תוכנות דומות אחרות, המאפשרות לכם לא רק לשלוח הודעות, אלא גם לדבר (כל עוד יש לכם חיבור לאינטרנט). בכל מקרה כדאי תמיד לרכוש סים לחו"ל על מנת להוזיל את עלויות הגלישה.
 
אם מישהו מהחברים או המשפחה שלכם הוא טכנופוב, שמסרב לשתף פעולה עם כל האמצעים הללו, אבל הוא עדיין מספיק חשוב לכם, כדאי שתצטיידו בכרטיס סים בינלאומי או בסים מקומי ביעד אליו תגיעו. גם בארץ וגם בחו"ל תוכלו למצוא שפע של אפשרויות שבאמצעותן ניתן לנהל שיחת טלפון רגילה עם מי שחשוב לכם באמת, וכיוון שישנה תחרות רבה בשוק - תוכלו לעשות את זה במחיר סביר ביותר. 
 
אם יש מישהו בחייכם שאתם ממש אוהבים או רוצים לשמח, קחו ממנו את כתובת הדואר - לא האימייל, כי אם המקום בו הם גרים ובו נמצאת תיבת הדואר הבלתי וירטואלית שלהם - ושמחו אותו בשליחת גלויה. זה אולי אנכרוניסטי, אבל אין מי שלא ישמח למצוא בערימת דואר הזבל והחשבונות המייאשים שהגיעו אליו הביתה תזכורת קטנה עם דרישת שלום בכתב יד, אליה מצורף צילום יפה או ציור מצחיק, ממישהו שחושב עליו בארץ אחרת.
 
 
כתבות שיכולות לעניין אותך